Briti minister pooldab Euroopa inimõiguste konventsioonist lahkumist (5)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Briti siseminister Theresa May pooldab Suurbritannia lahkumist Euroopa inimõiguste ja põhivabaduste kaitse konventsioonist, vahendas Briti päevaleht The Guardian.

«Põhjendused Euroopa inimõiguste konventsiooni osaliseks jäämise poolt, mis tähendab, et Suurbritannia on Euroopa Inimõiguste Kohtu subjekt, on ebaselged,» lausus May esmaspäeval peetud kõnes.

«Inimõiguste konventsioon võib siduda Briti parlamendi käed, ei anna meie õitsengule midagi juurde, vähendab meie turvalisust takistades ohtlike välismaalaste väljasaatmist ega tee midagi, et muuta Venemaa-suguste riikide suhtumist inimõigustesse,» väitis siseminister.

«Hoolimata eelseisva referendumi tulemustest on minu seisukoht järgmine: kui me tahame reformida oma riigi inimõigusi puudutavaid seadusi, ei ole meil vaja lahkuda Euroopa Liidust, vaid inimõiguste konventsioonist ja Inimõiguste Kohtu jurisdiktsiooni alt.»

Kommentaarid (5)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles