Bagdadis sa pommirünnakus surma 11 inimest

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pommirünnaku tagajärjed Bagdadis
Pommirünnaku tagajärjed Bagdadis Foto: SCANPIX

Šiiitide moslemipiirkonnas Bagdadis sai autopommirünnakus surma täna vähemalt 11 ja haavata 39 inimest. Tegemist on kolmanda taolise rünnakuga nelja päeva jooksul, vahendab Reuters. 

Plahvatuse eest, mis toimus Bagdadi ühe kino lähedal, ei ole keegi koheselt vastutust võtnud, kuid ülimalt äärmuslik sunni islamirühmitus, kes tunnistas nädalavahetusel kahe rünnaku korraldamist, sihib tihti šiiitide avalikke- ja elukohti.

Plahvatuse tagajärjel läksid põlema veel vähemalt viis ümbruses seisvat sõidukit. Tegemist oli tiheda liiklusega äri-ja kaubandustänavaga.

Turvalisus Bagdadis on viimasel ajal aeglaselt paranenud, kuigi rünnakud julgeolekujõudude ja šiiitide vastu on siiani sagedased.

Laupäeval sai surma vähemalt 12 inimest, mil toimus kaks eraldiseisvat autopommirünnakut, mille sihtmärkideks olid julgeolekuväed. Reedene enesetapupommitaja sihtis aga reedesel palvusel olnud šiiite, lastes ennast õhku ühe mošee juures ja tappes 9 inimest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles