Indias hukkus ISISe kõrge värbaja

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto on illustratiivne
Foto on illustratiivne Foto: SCANPIX

Mohammad Shafi Armar, ISISe tähtsaim ja peamine värbaja Indias, sai paar päeva tagasi Süürias USA droonirünnakus surma, vahendab Times of India.

Shafi, teise nimega Yousuf, oli kuulduste kohaselt ISISe ridades kõrgele kohale tõusnud ja saanud rühmituse juhi Abu Bakr al-Baghdadi oluliseks liitlaseks. Teadaolevalt on tema poolt ISISe ridadesse värvatud vähemalt 30 isikut. Samuti plaanis Shafi arreteeritud islamiäärmuslastelt saadud informatsiooni kohaselt rajada igasse India osariiki ISISe üksused.

26 aastase Shafi vend, kes sai surma eelmise aasta märtsis, juhtis ISISe India üksust enne Shafit ja seetõttu on India valitsuse allikate sõnul mehe surm rühmitusele valusaks löögiks, kuna positsioonile pole hetkel samaväärset asendajat.

Kahtlustatakse, et Shafi oli pidevas kontaktis vähemalt 600 India noorukiga, keda ta ISISe ridadesse läbi suletud Facebooki gruppide ja sõnumeerimiskeskkondade nagu Whatsapp ja Skype, tulema üritas veenda. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles