Nice'i meer püüab tõkestada saudide rahastatud mošee avamist

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nice'i linnapea Christian Estrosi.
Nice'i linnapea Christian Estrosi. Foto: SCANPIX

Prantsusmaa linna Nice'i linnapea Christian Estrosi sai esmaspäeval volikogult loa kaevata Prantsuse riik kohtusse, et tõkestada Saudi Araabia rahastatud mošee avamist linnas.

Meer on süüdistanud mošee omanikku Saudi Araabia islamiasjade ministrit šeik Saleh bin Abdulazizi «šariaadi toetamises» ja soovis «hävitada Araabia poolsaarel kõik kirikud».

«Meie luureteenistused on mures selle pühakoja pärast,» ütles paremtsentristliku Vabariiklaste partei liikmest linnapea Estrosi.

Nice'i volikogu andis esmaspäeval meerile loa kaevata Prantsuse riik kohtusse seoses mošee ehitusega. Estrosi, kes on linna meer alates 2008. aastast, ütles, et projekt käivitati 2002. aastal vajalike lubadeta.

Volikogus opositsioonis olev saadik Patrick Allemand süüdistas Estrosid populismi toitmises. «Tegemist on häbimärgistamist kasutava lähenemisega, milles näidatakse näpuga tervele kogukonnale,» lausus Allemand.

Mošee toetuseks kogutakse allkirju ning sellega on praeguseks liitunud 2100 inimest.

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles