Bangladeshi pealinnas raiuti surnuks juhtiv geiaktivist

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tunnistajate sõnul ründasid geiaktiviste kuus matšeetedega relvastatud meest.
Tunnistajate sõnul ründasid geiaktiviste kuus matšeetedega relvastatud meest. Foto: REHMAN ASAD/AFP

Bangladeshi pealinna Dhaka korteris raiuti esmaspäeval surnuks kaks inimest, kellest üks oli televisiooni teatel juhtiv LGBT (lesbide, geide, biseksuaalide ja transseksuaalide) õiguste eest võitleja.

"Tundmatud isikud tungisid Kalabagani linnaosa korterisse ja raiusid kaks inimest surnuks. Üks inimene sai rünnakus vigastada," teatas Dhaka politsei.

Eratelekanali Channel 24 andmetel oli üks ohvritest Bangladeshi ainsa LGBT kogukonnale suunatud ajakirja Roopbaan toimetaja Xulhaz Mannan ja teine sama väljaande juhatuse liige Mahbup Tonoy.

Politsei andmetel sisenesid hoonesse kuus meest, kes ütlesid, et toimetavad ühele ohvritest pakki.

Bangladeshi politsei pidas päev varem kinni islamistist üliõpilase, keda kahtlustatakse professori matšeetega tapmises. Rünnaku eest võttis vastutuse äärmusrühmitus Islamiriik.

"Me pidasime kinni Rajshahi ülikooli 21-aastase tudengi," ütles riigi loodeosas asuva linna politseiülema asetäitja Nahidul Islam.

Rajshahi ülikooli inglise keele professorit Rezaul Karim Siddiquet (58) rünnati laupäeval selja tagant, kui ta kodunt bussijaama jalutas. Politsei esindaja sõnul oli professoril kael matšeetega peaaegu läbi lõigatud.

Professori julma tapmise eest võttis vastutuse IS, süüdistades teda ateismile õhutamises.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles