Galerii: Ameeriklased protestisid geisid ahistava seaduse vastu (1)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Ameerika Ühendriikides Põhja-Carolina osariigis kogunesid tuhanded aktivistid, et avaldada meelt homovaenulikuna kirjeldatud seaduse vastu.

Vastuoluline seadus tühistas kohalikud diskrimineerimisvastased määrused, mis kaitsesid homoseksuaalseid ning transsoolisi inimesi. Samuti nõuab see, et inimesed kasutaksid tualettruume vastavalt oma sünnitunnistusel märgitud soole. Mitmed suurfirmad – nagu Bank of America – on määrust kritiseerinud.

Tegu oli esimese meeleavaldusega pärast seaduse vastuvõtmist. Samal ajal toimus osariigi pealinnas Raleigh`s ka konkureeriv toetajate protest. «Selle eelnõu vastuvõtmine nõudis neilt suurt julgust,» lausus AP-le 82-aastane määruse pooldaja Doug Woods. «Nad peavad seisma kindlalt.»

Rohkem kui 50 protestijat võeti vahi alla pärast seda, kui nad tungisid osariigi omavalitsushoonesse ning keeldusid sealt lahkumast. 

Seaduse nimeks on «HB2» ehk «House Bill 2».

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles