Lõuna-Venemaal viidi osa väeühendusi kõrgeimasse lahinguvalmidusse (3)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vene sõjavägi õppusel
Vene sõjavägi õppusel Foto: SCANPIX

Venemaa lõuna sõjaväeringkonnas algas laiaulatuslik staabiõppus.

«See on üks strateegilise staabiõppuse Kavkaz-2016 ettevalmistusjärke. Kokku on kavas üle 10 staabiharjutuse ja -õppuse sõjaväeringkonna väeosade ja -ühenduste juhtimise viimistlemiseks,» seisab täna Interfaxi saabunud sõjaväeringkonna teates.

Selles märgitakse, et 58., 49. armee, 4. õhujõudude ja õhukaitsearmee, Musta mere laevastiku ja Kaspia flotilli juhatus, samuti hulk väeühendusi ja sõjaväeosi viidi kõrgeimasse lahinguvalmidusse, et täita Põhja-Kaukaasias teravnenud olukorras ettenähtud ülesandeid ja teha koostööd muude ametkondade väeosadega.

«Õppuse mõte on kavandada ühel strateegilisel suunal väeühenduse operatsioon, kus kasutatakse tingliku vaenlase hävitamiseks mitmesuguseid vahendeid. Väeühendusse kaasati samahästi kui kõikide Lõuna, Krimmi ja Põhja-Kaukaasia föderaalringkonna jõuametkondade allüksused,» edastas Lõuna sõjaväeringkonna staap.

Kõiki kaasatud üksusi juhitakse liikuvatest juhtimispunktidest. Väe praktilise tegevuse koordineerimine kulgeb läbi Lõuna sõjaväeringkonna staabi Doni-äärses Rostovis asuva piirkondliku juhtimiskeskuse, seisis pressiavalduses.

Õppus toimub sõjaväeringkonna juhataja kindralpolkovnik Aleksandr Galkini juhatusel.

Kommentaarid (3)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles