Gruusia ootab Venemaa abi Abhaasia ja Lõuna-Osseetia tagasisaamiseks

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: AP/Scanpix

Gruusia president Giorgi Margvelašvili ütles usutluses Prantsuse raadiojaamale RFI, et Abhaasia ja Lõuna-Osseetia tülid tuleb lahendada eranditult rahumeelsel viisil ja Venemaa saab mängida selles konstruktiivset osa.

«Venemaa peab teadvustama, et osutades Gruusiale abi kahe separatistliku piirkonna Lõuna-Osseetia ja Abhaasia tagasisaamisel, saab ta selles piirkonnas omale sõbrad,» ütles Margvelašvili.

Usutluses France 24-le vastas president Margvelašvili küsimusele nende tülide lahendamise väljavaadete kohta, et «Venemaa sõjavägi okupeerib Gruusia ala».

«Venemaa sõjaväelased on loonud meie alal kunstlikud riigid ja see on vastuvõetamatu. Gruusia ei lepi annekteerimise ja okupatsiooniga iialgi,» sõnas president.

Ta mainis ka, et Gruusia loodab pääseda NATO-sse.

«Me täitsime kõik võetud kohustused, viisime läbi reformid, meil on tugev demokraatia, seetõttu, kui NATO Varssavi tippkohtumisel ei astuta oodatud samme, ilmneb teatav rahulolematus, kuid see ei muuda meie ajaloolist valikut - euroatlantilist suundumust. See valik ei tulene mingist konkreetsest asjast, see on meie ajalooline valik. Arvan, et me väärime rohkemat,» ütles Margvelašvili.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles