Peskov: Kreml adub NATO sõjalise võimekuse kasvamist (4)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Sputnik/Scanpix

Kreml nendib NATO sõjalise taristu lähenemist Venemaa piirile ja meenutab alliansi juhtkonna avaldusi, et ohuks peetakse just nimelt Venemaad.

«Mis puutub sellesse, kes kellele ohtu kujutab, siis siin ilmselt ei maksa unustada viimatel aastatel NATO Brüsseli peakorterist pidevalt kostvaid avaldusi, et ohuks peetakse just nimelt Venemaad,» ütles ajakirjanikele Vene presidendi pressiesindaja Dmitri Peskov, kommenteerides USA presidendi Barack Obama sõnu, et president Vladimir Putin peab NATO-t ja Euroopa Liitu ohuks Venemaa võimule.

Peskov rõhutas niisamuti, et «need avaldused ei piirdu pelkade sõnadega - me näeme samme sõjalise võimsuse suurendamiseks ja lähenemist Venemaa piirile».

«Antud juhul piisab ilmselgete tõsiasjade nentimisest,» ütles presidendi pressisekretär.

Tema sõnul on Putin «eri puhkudel korduvalt rõhutanud Venemaa soovi ehitada kõikide maailma riikidega üles head, vastastikku kasulikud, konstruktiivsed suhted».

«Ta räägib sellest pidevalt,» lisas Peskov.

Kommentaarid (4)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles