Roheneemesaartel lasti maha kaheksa sõdurit ja kolm tsiviilisikut

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Politsei Roheneemesaartel.
Politsei Roheneemesaartel. Foto: SCANPIX

Roheneemesaarte (Cabo Verde) politsei leidis teisipäeval sõjaväekasarmust maha lastuna kaheksa sõdurit ja kolm tsiviilisikut, teatas valitsus. Veretöös kahtlustatakse kasarmus teeninud sõdurit.

Pealinnast Praiast põhjas Monte Tchotas tapetud tsiviilisikud on kaks hispaania tehnikut ja üks kohalik elanik, teatas valitsus avalduses.

«Üksteist inimest jättis elu. Kõik ohvrid olid mehed vanuses 20-51,» seisis avalduses.

Kasarmu majutab mäetipus asuvat sõjalist sidesõlme valvavaid sõdureid ning tsiviilisikud tegutsesid seal hooldustöödel.

«Üks selles sõjalises keskuses töötanud sõdur on kadunud ja märgid näitavad tugevalt, et tema korraldas rünnaku,» nähtus valitsuse avaldusest.

Võimude teatel leidis politsei paar tundi pärast tulistamist Praia elurajooni pargitud autost üheksa relva ja laskemoona.

Riigitelevisiooni teatel avastasid politseinikud surnukehad keskpäeval (Eesti aja järgi kell 16 - toim) ning leidsid mahajäetud autost kaheksa Kalašnikovi automaati ja laskemoona.

Hispaania välisministeerium kinnitas kahe hispaanlase hukkumist.

Valitsus kutsus rahvast rahulikkusele ja lükkas tagasi kuulujutud, et tulistamine toimus pealinnas ja võimud sulgesid seejärel lennujaamad. Kõik lennujaamad töötavad tavapäraselt. 

Võimud lükkasid tagasi ka spekulatsioonid seosest tulistamise ja narkokaubitsemise vahel. Roheneemesaarte meedia on spekuleerinud võimaliku vastulöögiga hiljutistele operatsioonidele suurte uimastilastide konfiskeerimiseks.

«Esialgse info kohaselt on nende sündmuste motiivid isiklikud. See välistab teooria rünnakust Roheneemesaarte riigile,» teatas valitsus.

Valitsus andis surnukehade leidmise järel pealinna Praia rahvusvahelises lennujaamas ja Lääne-Aafrika saareriigi sadamates julgeolekujõududele kõrgeima ohuhäire, kirjutas ajalehe Expresso das Ilhas veebiportaal.

Kümnest saarest koosnevad Roheneemesaared asuvad Senegali rannikust 600 kilomeetri kaugusel ning riigi rahvaarv on umbes 500 000.

Roheneemesaared on viimasel ajal võidelnud rahvusvaheliste narkovõrgustikega, mis üritavad riiki kokaiini smugeldada. Politsei konfiskeeris läinud nädalal ühelt jahilt 280 kilogrammi kokaiini.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles