Rootsi kuningas: raske on teha tööd, kui naeruvääristatakse (3)

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kolme päeva pärast 70. juubelisünnipäeva tähistav kuningas Carl XVI Gustaf andis Rootsi ringhäälingule sünnipäevaeelse teleintervjuu.

Kuninga sõnul on ta aastakümnete jooksul, mil ta kuningas on olnud, jälginud oma esinemiste ja väljaütlemiste kajastust meedias ning märganud, et meedia on tema kulul sageli nalja visanud ja teda naeruvääristanud, edastab The Local.

«Väga raske on tööd teha, kui meedia kogu aeg naeruvääristab. Olen andnud oma riigi heaks palju ja teen tööd kogu hingest,» lausus Bernadotte`ide dünastia esindaja Rootsi tuntud telereporterile Claes Elfsbergile.

Carl XVI Gustafi arvates teeb meedia veel seda, et kisub kontekstist sõnu ja lauseid välja ning serveerib neid iseseisvana, muutes sellega öeldu tegelikku sisu.

Rootsi, kuid ka Saksamaa kõmumeedias on aeg-ajalt ilmunud lugusid, mis ei vasta tegelikkusele ning kuningliku pere liikmed  on nende tõttu pöördunud politsei ja teiste vastavate organite poole.

Lisaks kuningale on ka teistel Rootsi kuningliku pere liikmetel negatiivseid meediakogemusi.

Kuningas Carl XVI Gustafi ja ta naise, kuninganna Silvia noorimal lapsel, printsess Madeleine`il on oma keeruline kogemus kõmufotograafidega. Printsess oli selle aasta alguses oma perega Maldiividel puhkamas, kus neid saatsid fotograafide hordid, kelle eest pere põgenes.

Hiljem ilmusid Rootsi meedias lood, et kui ollakse avaliku elu tegelane, nagu seda on printsess Madeleine, siis tuleb kogu aeg arvestada, et kaamerad jälgivad.

Madeleine`i arvates on nii temal kui ka teistel pereliikmetel õigus eraelule, millest ei pea avalikkus teadma.

Rootsi ringhääling SVT näitab saadet «Kungen 70 år – Ensamt Majestät» (Kuningas 70 – üksildane majesteet) 28. aprillil. Seoses saate ja intervjuuga tehti kuningast Stenhammari suvituslossi juures pildiseeria.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles