Porošenko: Ukraina iseseisvus on endiselt ohus (16)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ukraina sõjaväelased.
Ukraina sõjaväelased. Foto: SCANPIX

Ukraina presidendi Petro Porošenko hinnangul säilib oht riigi iseseisvusele, samuti Donbassi olukorra lahendamise Minski lepete täitmisele.

«Vaenlase järjekordsed katsed õõnestada Minski leppeid annavad tunnistust suurtest riskidest ja ohust Ukraina iseseisvusele, terviklikkusele ja sõltumatusele,» ütles Porošenko kolmapäeval, esitledes Kiievi oblastis uusi ja moderniseeritud raketi- ja suurtükiväe relvanäidiseid.

Porošenko nentis kaasaegse relvastuse ja laskemoona nappust relvajõududel.

«Esiteks, äärmiselt mitterahuldav on vägede varustamine tänapäevaste radarikompleksidega ja laserkaugusmõõtjatega, sealhulgas kaugusmõõtjaga öönägemisseadmetega,» ütles president uute ja moderniseeritud raketi-suurtükiväe relvanäidiste esitlusel Kiievi oblasti Divitški alevikus kolmapäeval.

Porošenko sõnul on relvajõududel puudu ka tulejuhtimisarvutid ja -tarkvara.

«Kolmandaks, luureallüksustel puuduvad kriitiliselt vajalikud droonid. Ja lõpuks, rohkem kui ilmne on vajadus varustada suurtükiväeosad nii kodumaist päritolu kui ka rahvusvahelise koostöö raames saadud tänapäevaste patarei-vastase kaugvõitluse vahenditega,» ütles ta.

Porošenko sõnul vajavad relvajõud ka kvaliteetset laskemoona.

«See on ettevõtetele ja Ukroboronpromile eraldi ülesanne,» ütles riigipea.

Kommentaarid (16)
Copy
Tagasi üles