Vene välisministeerium hoiatab: Türgis viibida on elukardetav (2)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Turistid Türgi kuurordis
Turistid Türgi kuurordis Foto: SCANPIX

Enne suvist puhkusehooaega soovitas Vene välisministeerium taas kord oma riigi kodanikel vältida reise Türki.

«Kutsume Venemaa kodanikke taas kord vältima selle riigi külastamist turismi eesmärgil, sest seal viibimine on seotud ohuga elule ja tervisele,» ütles välisministeeriumi ametlik esindaja Maria Zahharova neljapäeval Moskvas teabetunnis.

Ta märkis, et Vene meedias on ilmunud arvukalt ennustusi, et tänavu kavatseb Türgis puhata 600 000 - 700 000 venemaalast.

«Tahame  meenutada, et Türgi on endiselt nende riikide hulgas, mida venemaalastel ei soovitata külastada. Selleks on kaalukaid põhjusi,» ütles diplomaat.

Ta väitis, et välisministeeriumi soovitust vältida Türgi külastamist on mitu korda kinnitanud tõsiasjad.

Muu hulgas käivad Zahharova sõnutsi riigi idaosas pidevad lahingud Türgi julgeolekujõudude ja Kurdi Töölispartei relvarühmade vahel. «Viimastel andmetel on viimase üheksa kuuga selles piirkonnas hukkunud üle 400 sõjaväelase. Üle saja paikkonna Kagu-Türgis on tunnistatud ohualaks, kus kehtib komandanditund,» meenutas ta.

Välisministeeriumi ametlik esindaja rõhutas ka, et Türgi suurlinnades on terroriaktide arv järsult tõusnud. 2015. aasta oktoobrist kuni 2016. aasta märtsini on ainuüksi Ankaras ja İstanbulis terrorirünnakutes hukkunud üle 200 inimese, muu hulgas välisturiste, teatas esindaja.

Zahharova meenutas, et Venemaal otsustati loobuda turismitoodetest, millega kaasneb selle riigi külastamine, samuti keelata kõik tšarterlennud Türki.

Kommentaarid (2)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles