Trump lubas raputada USA välispoliitikalt rooste

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Donald Trump
Donald Trump Foto: SCANPIX

USA presidendikandidaadiks pürgiv vabariiklane Donald Trump ütles kolmapäeval, et soovib Ühendriikide välispoliitikalt rooste maha raputada ja keskenduda järeleandmatult sellele, mis riigile parim.

«Minu administratsiooni suur ja esmatähtis juhtmõte saab olema «Ameerika ennekõike»,» alustas Trump oma kauaoodatud välispoliitikakõnet Washingtonis.

Trump luges varem ettevalmistatud teksti ette teleprompteri abil, mis on oma improvisatsioonilise stiili poolest tuntud miljardäri jaoks haruldane.

Ta lubas keskenduda USA uue välispoliitilise suuna arendamisele.

«On aeg raputada maha rooste Ameerika välispoliitikalt,» lausus ta.

Ärimagnaat hoiatas ühtlasi liitlasi, et need peavad ise tulevikus oma kaitsmisega hakkama saama, kui nad ei maksa oma õiglast osa kaitsekulutustest. Ühtlasi kutsus Trump üles pingete leevendamisele Venemaaga.

«Meie sõpradele ja liitlastele luban ma aga lisaks, et Ameerika saab taas olema tugev, Ameerika peale saab tulevikus loota. Ameerikast saab taas usaldusväärne liitlane,» rääkis suurärimees.

Trump jätkas tõdemusega, et islamiäärmusluse leviku peatamine saab presidendiks valimise puhul tema administratsiooni esmaseks ülesandeks.

«Islamiäärmusluse ohjeldamine ja levik saab olema Ühendriikide välispoliitika ja tõepoolest ka kogu maailma peamisi ülesandeid,» ütles Trump.

«Samas me hakkame oma sõpradega moslemimaailmas üha tõhusamat koostööd tegema, sest meie ja ka kõik nemad on vägivaldsete rünnakute ohus,» lubas ärimees.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles