Transnistria viis õhutõrjeüksused kõrgendatud valmisolekusse (1)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Punaarmee tank.
Punaarmee tank. Foto: AFP/ Scanpix

Moldova separatistliku Transnistria piirkonna president Jevgeni Ševtšuk andis korralduse viia piirkonna õhutõrjesüsteem kõrgendatud valmisolekusse, teatasid eile Transnistria kaitsejõud.

«Transnistria õhupiiri korduvalt rikkunud välisriigi lennukite tõttu ja eesmärgiga tõkestada loata lendude asetleidmist, viidi Transnistria õhutõrjejõud kõrgendatud valmisolekusse ning paigutati tulepositsioonidele,» öeldi kaitsejõudude avalduses.

Rumeenia lennuk Diamond DA-42 Twin Star lendas ajavahemikul 4.-27. aprillini Transnistria territooriumi kohal ning piirkonna ametniku Oleg Beljakovi andmeil alustas lennuk Moldova mahitusel teekonda Rumeenia linnast Iașist. Lennuk tegi õhufotosid Transnistria territooriumist, sealhulgas ka sõjarajatistest, lisati teates.

«Lennuk lendas Rîbnița, Dubăsari, Grigoriopoli ja Slobozia rajoonis asuvate linnade kohal üpriski madalal kõrgusel. Võime eeldada, et õhufotode tegemise eesmärgid... olid tsiviil- ja sõjalise otstarbega,» lausus Beljakov.

Peamiselt Vene elanikkonnaga Transnistria lõi Moldovast lahku 1990. aastal hirmus, et Moldova taasühineb Rumeeniaga.

Vene väed on piirkonnas alates 1992. aasta sõjast, milles hukkus üle 1500 inimese. Enklaavis asub 1500 Vene sõdurit.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles