Telekanali uudis Vene ja Poola allveelaevade kokkupõrkest osutus valeks (16)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Poola allveelaev Orzeł Tallinna reidil 2000ndate alguses
Poola allveelaev Orzeł Tallinna reidil 2000ndate alguses Foto: Tiit Mõtus

Vene telekanal REN TV on eemaldanud oma leheküljelt uudise Läänemerel Baltiiski linna lähedal juhtunud kokkupõrkest Vene allveelaeva Krasnodar ja Poola allveelaeva Orzeł vahel, kirjutas rbc.ru. Ka Poola kaitseministeerium lükkas täna ümber Vene meedia teate.

Vene telekanali REN TV veebiportaal teatas alguses, et vahejuhtum leidis aset mõne päeva eest. Telekanal viitas allikale, kelle sõnul ei saanud Vene allveelaev suuremat viga ja naasis pärast pinnaletõusu mereväebaasi, Orzeł tuli aga õnnetuspaigast minema pukseerida.

Venemaa sõjaväeametkonnad vaikisid, märgiti teates, kuid Poola meedia edastas, et Krasnodar sõitis Peterburi Admiraliteedi laevatehasesse.

Poola kaitseministeerium teatas täna avalikkusele, et kokkupõrget allveelaevade vahel ei saanud juhtuda, sest nende alus Orzeł ei ole viimaste päevade jooksul väljunud oma kodusadamast Gdynias.

«Poola ja Vene laevade vahel ei toimunud mingit kokkupõrget,» kinnitas Poola kaitseministeeriumi kõneisik Bartłomiej Misiewicz ja lisas: «See on Vene propaganda, mis otsib probleeme, kus neid pole.»

Telejaama andmeil on Orzeł projekti 877E järgi ehitatud Nõukogude diiselallveelaev, mille Poola sai 1986. aastal.

Laeva relvastusse kuulub kuus 533 mm torpeedoaparaati, kuni 18 torpeedot või 24 miini. Poola laevastikku kuulub ka neli 2000. aastate alguses Suurbritanniast saadud allveelaeva.

Kommentaarid (16)
Copy
Tagasi üles