Suurbritannia välisminister külastab Kuubat

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Briti välisminister Philip Hammond saabus Kuubale ajaloolisele visiidile.
Briti välisminister Philip Hammond saabus Kuubale ajaloolisele visiidile. Foto: Enrique de la Osa/AP

Suurbritannia välisminister külastab neljapäeval ja reedel Kuubat, mis on esimene sellelaadne visiit pärast 1959. aastat, teatasid võimuesindajad.

"Esimese Suurbritannia välisministrina pärast Kuuba revolutsiooni saareriiki külastades on mul võimalik isiklikult kuulda, mida Kuuba arvab oma tänapäeva väljakutsetest ja kuidas riik näeb oma tulevikku," ütles välisminister Philip Hammond vahetult enne visiiti.

Hammond osales pärast saabumist pidulikul tseremoonial Jose Marti lennujaamas. Hammondil on kavas kohtuda välisminister Bruno Rodriguezi ja teiste kõrgete valitsusametnike ning ärielu ja kodanikeühenduste esindajatega. Visiidi ajal allkirjastavad Suurbritannia ja Kuuba muu hulgas ühtlasi kahepoolse lepingu Kuuba võla ümberkorraldamise osas.

Kuuba kommunistid eesotsas Fidel Castroga haarasid saareriigis võimu 1959. aastal. 2006. aastal andis Fidel tervislikel põhjustel võimu üle vennale Raúl Castrole.

Kuuba võimupartei valmistub 16. aprilli parteikongressiks, kus pannakse paika Kuuba majanduslik ja poliitiline kurss järgmiseks viieks aastaks.

USA president Barack Obama ja Raúl Castro taastasid 2015. aasta juulis pool sajandit kestnud vastasseisu järel kahe riigi diplomaatilised suhted.

USA president kuulutas Kuubat külastades külma sõja viimaks lõppenuks. Kahe riigi suhete normaliseerimisest hoolimata on 1960. aastal Kuubale kehtestatud Ühendriikide embargo endiselt jõus ning Washington ja Havanna on eri meelt inimõigusküsimustes.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles