Põhja-Korea süüdistab USA sõdureid provokatsioonis

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
North Korean diktaator Kim Jong Un
North Korean diktaator Kim Jong Un Foto: SCANPIX

Põhja-Korea süüdistas reedel USA sõjaväelasi katses tema rindesõdureid jälkide žestidega provotseerida ja ärgitada Lõuna-Korea sõdureid relvi Põhja vastu pöörama.

Põhja-Korea sõjaväe avalduses soovitatakse USA sõduritel lõpetada huligaanitsemine kahe Korea piiril asuvas Panmunjomi külas, sest vastasel korral surevad nad nagu koerad.

Riikliku uudisteagentuuri KCNA vahendusel ilmunud avalduses öeldakse, et USA sõdurid ässitasid eelmisel nädalal Lõuna-Korea nukuarmee relvastatud sõdureid ohtlikele provokatsioonidele.

Ühendriikide sõdurid ise tegid väidetavalt Põhja-Korea sõduritele veidraid häälitsusi, jälke lõustu ja žeste, öeldakse avalduses.

Põhja-Korea on varemgi süüdistanud Lõuna-Korea ja USA sõdureid katses tema piirivägesid provotseerida. On aga olnud ka vastupidiseid süüdistusi. Pärast Põhja-Korea esimest tuumakatsetust 2006. aastal rääkis USA, et Põhja-Korea sõdurid sülitasid üle demarkatsioonijoone, tegid käega kõri läbilõikamise liigutusi ja näitasid keskmist sõrme.

Lõuna-Koreas paikneb kaitseks võimaliku Põhja-Korea agressiooni eest 28 000 USA sõdurit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles