Brüsseli kahtlusalune lasi pommimaterjali WC-st alla

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Osama Krayem.
Osama Krayem. Foto: Facebook

Brüsseli ja Pariisi terrorirünnakute kahtlusalune Osama Krayem ütles uurijatele, et ta lasi metroorünnakuks kavandatud pommimaterjali WC-st alla.

Rootsi taustaga 23-aastane Krayem kallas Maalbeki metroojaama toimetatud lõhkeaine TATP veega üle, enne kui püüdis sellest vabaneda korteris, kus ründajad baseerusid, kirjutas ajaleht La Libre Belgique.

Uurijad peavad mehe väiteid «usutavaks», kuna TATP, mis on sunniitliku äärmusrühmituse Islamiriik džihadistide meelislõhkeaine, on kristallilises olekus ning lahustub vees.

Belgia telekanal RTBF edastas samalaadse uudise. Belgia prokurörid ei soovinud AFP-le uudist kinnitada ega ümber lükata.

Krayem vahistati 8. aprillil ning juba järgmisel peäval esitati talle süüdistus «terroristlikes mõrvades» seoses Brüsseli lennujaamas ja Maalbeeki metroojaamas korraldatud enesetapuplahvatustega, mis nõudsid 32 inimese elu.

Talle on ka esitatud süüdistus seotuses novembris Pariisis 130 inimelu nõudnud rünnakutega.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles