Stockholmis leiti merest kaks ajaloolist laevavrakki

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto on illustratiivne
Foto on illustratiivne Foto: SCANPIX

Rootsi pealinnas Stockholmis leiti merest kaks ajaloolist laevavrakki, allveearheoloogide sõnul võivad laevad olla 17. sajandist või veelgi vanemad, vahendas uudisteportaal The Local eile.

«Nad on vanad, suured ja tugevad, nii nagu need, mida oleme varem leidnud,» ütles meremuuseumi allveearheoloog Jim Hansson pressiteates.

Kaks vrakki, mis leiti varem sel kuul, lebavad teineteise kõrval merepõhjas Skeppsholmeni saarekese juures.

Stockholmi rikkalik merendusajalugu muudab saarestiku vrakiküttide aardelaekaks, kuid need kaks vrakki avastati juhuslikult. Tuukrid uurisid merepõhja enne populaarset ÅF Offshore Race regatti, mis toimub juulis.

Laevade nimed ei ole kahjuks teada, kuid kui saadakse selgust laevade vanuses, siis võib juhtuda, et neid on võimalik arhiiviandmete põhjal tuvastada, ütles Hansson.

Eelmisel suvel leidsid allveearheoloogid Kastellholmeni ja Skeppsholmeni vahelisel alal 15 vrakki, kõik need olid pärit 16. ja 17. sajandist. Teadlased usuvad, et ka uusim leid on samast perioodist.

«Kõik viitab sellele, et need on 17. sajandi laevad või veel vanemad,» sõnas Hansson.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles