Nairobi majavaringus hukkus kümme ja sai viga 134 inimest

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Päästjad sündmuskohal töötamas
Päästjad sündmuskohal töötamas Foto: SCANPIX

Keenia pealinnas Nairobis hukkus majavaringus kümme ja sai viga 134 inimest, teatasid Keenia ametnikud.

Keenia Punase Risti teatel suudeti kuuekorruselise hoone rusudest päästa kolm last ja üks täiskasvanu ning ellujäänute otsingud jätkuvad.

«Kümme surnukeha on rusudest välja toodud. Üle 80 inimese on saanud ravi ja lastud haiglast koju,» ütles siseminister Joseph Nkaissery ajakirjanikele.

Üleujutustest tingitud liiklusummikute tõttu viibis päästjate saabumine õnnetuspaika, teatas Nairobi politseiülem avalduses.

Naabermajade elanike sõnul oli varisenud hoone, kus elab üle 150 perekonna, ehitatud «lohakalt» ning vähem kui viie kuuga. 126 ühetoalist korterit üüriti 35 dollari eest kuus.

Mujal Nairobis sai tulvades surma seitse inimest.

President Uhuru Kenyatta külastas vihmase ja külma ilma kiuste Nairobi Huruma linnajaos asuvat varingupaika. Ta andis politseile käsu astuda koheseid samme hooneomanike tuvastamiseks ja vahistamiseks, kes on ignoreerinud riikliku ehitusjärelevalveameti direktiive.

Tegemist on aasta jooksul juba teise hoonevaringuga Nairobi Huruma linnajaos. Väidetavalt ei ole kohalik omavalitsus suutnud lammutada elamiskõlbmatuks kuulutatud hooneid.

Kuna nõudlus elamispindade pärast Nairobis on kõrge, siis paljud kinnisvaraarendajad eiravad kulutuste minimeerimiseks ehitusel ohutusnorme. Keenia arhitektuuriliidu väitel ei vasta ohutustingimustele umbes 50 protsenti Nairobi hoonetest. Suur osa pealinna elanikest elab slummides.

Eelmisel aastal varises Keenias kokku kaheksa hoonet ning õnnetustes hukkus vähemalt 15 inimest. President Uhuru Kenyatta on nõudnud riigis hoonete põhjalikku ohutusinspektsiooni.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles