Sõdur, kes pedofiilile peksa andis, seisis kohtuga silmitsi (2)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto on illustratiivne
Foto on illustratiivne Foto: SCANPIX

USA armee seersant Charles Martland tunnistas ühe Afganistani politseiniku vastu füüsilise vägivalla kasutamist, pelae seda kui ta tunnistas väikese poisi vägistamist ja selle peale naeris, vahenda Sky News.

Martland ja tema endine ülemus kapten Daniel Quinn kirjeldasid, kuidas nad said infot selle kohta, et üks kohalik USA poolt toetatud Afganistani politsei komandör sidus oma kodus väikese poisi posti külge ja vägistas tedakahe nädala jooksul korduvalt.

Poisi ema ütles sõduritele läbi tõlgi, et kui ta üritas poissi päästa peksis politseiniku vend naise läbi.

Seersandi kirjutatud avalduses, mille CNN enda valdusse sai seisab, et tema ja kapten Quinn küsisid politseikomandöri käest süüdistuse kohta selgitust, mille peale kohalik naerma hakkas, öeldes, et tegu on ainult poisiga.

«Kapten Quinn tõstis ta üles ja viskas ta eemale,» kirjutab seersant oma kapteni reaktsiooni kirjeldades.

Seersant Martland tunnistas, et kasutas samuti politseiniku peal korduvalt vägivalda.

«Me eemaldasime ta laagrist,» lisas seersant oma avaldusse.

Sõdurite sõnul öeldi neile seejärel, et nad satuvad distsiplinaarkohtu alla, kuna nad ei oleks tohtinud õigusemõistmist enda kätte võtta.

Martland sai seejärel teada, et ta visatakse armeest välja.

Martland kaebas otsuse edasi ja nüüd peale suurt avalikku tähelepanu, on USA sõjaväekohus otsustanud seersandil armees jätkata.

Seoses juhtumiga on hakatud Pentagoni süüdistama Afganistanis kohalike võimude poolt laste kuritarvitamise ignoreerimist. Kohalikud võimud saavad suurt tuge USA armee poolt.

Seersant Quinn lahkus peale juhtunut armeest ja väitis, et kohalikud keeldusid pedofiilia süüdistusi isegi uurima.

«Bacha bazi» on Afganistanis levinud traditsioon, mis tähendab «poistega mängima» ja mille käigus kasutavad võimukad mehed ära noori poisse.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles