Pentagon: intsident Vene sõjalennukiga võib pingeid eskaleerida (3)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto on illustratiivne
Foto on illustratiivne Foto: SCANPIX

Washingtoni hinnangul võib Läänemerel toimunud intsident Ühendriikide luurelennuki ja Vene sõjalennuki Su-24 vahel pingeid kahe riigi vahel eskaleerida, teatas USA kaitseministeerium täna.

See ohtlik ja ebaprofessionaalne tuvastusmanööver võib põhjustada tõsist kahju ja vigastusi mõlemale lennumeeskonnale. Mis veel tähtsam, see ühe piloodi ohtlik ja ebaprofessionaalne käitumine võib potentsiaalselt eskaleerida kahe riigi vahelisi pingeid, sõnas USA kaitseministeeriumi pressiesindaja komandör Bill Urban Interfaxile.

«29. aprillil korraldas Vene Su-27 ohtlikult ja ebaprofessionaalselt tuvastusmanöövri rahvusvahelises õhuruumis tavapärasel marsruudil olnud USA lennuväe RC-135 lennuki suhtes. See tuvastusmanööver toimus paar nädalat pärast Vene intsidenti (sõjalaevaga) USS Donald Cook,» ütles pressiesindaja.

«Viimase aasta jooksul on olnud korduvalt intsidente, kus Vene sõjalennukid on möödunud teistest õhu- ja mereliiklejatest nii lähedalt, et tekitada muret julgeoleku pärast,» sõnas Urban.

Ühendriikide teatel sooritasid Vene sõjalennukid paar nädalat tagasi Läänemerel seilanud Donald Cooki kohal agressiivseid ülelende. Ühel juhul lendas Vene Su-24 väidetavalt rünnakut simuleerides umbes üheksa meetri kõrguselt üle laeva

Vene riigiduuma kaitsekomisjoni esimees Vladimir Komojedov sõnas reedel, et Su-24 manööver USA lennuki kohal polnud mitte kuidagi ohtlik.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles