Bagdadis tungisid protestijad parlamendihoonesse

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Protestijad parlamendihoones
Protestijad parlamendihoones Foto: SCANPIX

Tuhanded protestijad tungisid täna Bagdadi rangete turvameetmetega niinimetatud Rohelisse tsooni ja rüüstasid parlamenti pärast esinduskogu suutmatust kiita heaks uusi ministreid.

AFP reporter nägi tuhandeid vihaseid protestijaid liikumas piiratud liikumisvabadusega tsooni, kus asuvad Iraagi valitsusasutused, mõned demonstrandid asusid parlamenti rüüstama.

Osa meeleavaldajaid üritas rüüstajaid vaoshoitusele kutsuda.

Roheliste tsooni sissepääsu juures korraldatud meeleavaldus väljus kontrolli alt pärast seda, kui parlament ei suutnud taas kvoorumi puudumise tõttu ametisse kinnitada uusi ministreid praeguste erakondadesse kuuluvate ministrite asemel.

Rahutused puhkesid mõned minutid pärast seda, kui valitsusvastaseid proteste juhtiv šiiavaimulik Moqtada al-Sadr lõpetas pressikonverentsi Najafi linnas, kus ta mõistis poliitilise patiseisu küll hukka, ent ei andnud toetajatele käsu Rohelisse tsooni siseneda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles