Bangladeshis hakiti surnuks hindu rätsep

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto on illustratiivne
Foto on illustratiivne Foto: SCANPIX

Bangladeshi keskosas hakkisid täna kaks ründajat surnuks hindu rätsepa, teatas politsei.

«Nad saabusid mootorrattal ja ründasid teda, kui ta istus teepervel. Nad hakkisid tema pead, kaela ja käsi,» ütles Tangaili piirkonna politsei asejuht Aslam Khan AFP-le.

Tema sõnul võidi Nikhil Chandra Joarder tappa mitu aastat tagasi tehtud väidetavate halvustavate märkuste eest prohvet Muhamedi kohta.

Moslemienamusega Bangladeshis on sagenenud rünnakud usuvähemuste vastu.

Politsei väitel uuritakse rünnaku võimalikke seosesid islamistlike võitlejatega, keda kahtlustatakse vähemuste süstemaatilises mõrvamises. Samuti kahtlustatakse tapmise põhjusena võimalikku peretüli.

Kohalikud moslemid olid võimude teatel esitanud ohvri suhtes kaebuse 2012. aastal prohvet Muhamedi kohta tehtud märkuste tõttu.

«Nii palju, kui me teame, lõppes see tüli rahumeelselt. Tema perekonna väitel ähvardas meest ka üks tema sugulane,» sõnas anonüümseks jäänud politseinik.

Vähem kui nädala eest raiusid arvatavad islamiäärmuslased pealinnas Dhakas surnuks kaks samasooliste õiguste eest võidelnud aktivisti.

Veebruaris tapsid islamistid riigi põhjaosas hindu preestri. Antud rünnaku eest võttis vastutuse äärmusrühmitus ISIS. Samuti on pühasõdalaste rühmitus võtnud omaks mitu välismaalaste ning islami usuvähemusse kuuluvate sufide, ahmadiidide, šiiade ja ka kristlaste mõrvad.

Hindud on Bangladeshi suurim usuvähemus, moodustades umbes kümme protsenti Bangladeshi 160 miljonist elanikust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles