London: Briti õhulöökides on hukkunud umbes 1000 ISISe võitlejat

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
islamiäärmuslaste autokonvoi
islamiäärmuslaste autokonvoi Foto: SCANPIX

Süürias ja Iraagis on viimase 18 kuu jooksul Briti õhurünnakutes hukkunud hinnanguliselt ligi 1000 äärmusrühmituse ISIS võitlejat, teatas Suurbritannia kaitseministeerium täna.

Infovabaduse seaduste alusel avaldatud arvudest selgub, et Briti kuninglike õhujõudude (RAF) õhulöökides on alates 2014. aasta septembrist Iraagis surma saanud 947 pühasõdalast.

Tänavu jaanuarist märtsini sai Süürias Briti õhulöökides surma 22 ISISe võitlejat, sellele eelnes Briti parlamendi detsembrikuine heakskiit valitsuse taotlusele laiendada õhusõda Süüriasse.

«Meie andmed näitavad, et sel perioodil tsiviilohvreid ei olnud,» teatas kaitseministeerium eile hilisõhtuses avalduses.

Ametkonna sõnul on arvud õhulöökide järgsele analüüsile toetuvad hinnangud. Suurbritannia ei ole positsioonis, kus oleks võimalik külastada õhurünnakute paiku ja kinnitada hukkunud vaenlaste arvu.

Suurbritannia kuulub USA juhitavasse koalitsiooni, mis võitleb ISISe vastu Iraagis ja Süürias.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles