Iraagis kuulutati välja erakorraline seisukord (1)

Urho Meister
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Protestijaid liikumas piiratud liikumisvabadusega tsooni, kus asuvad Iraagi valitsusasutused.
Protestijaid liikumas piiratud liikumisvabadusega tsooni, kus asuvad Iraagi valitsusasutused. Foto: Anadolu Agency/Getty Images

Iraak kuulutas pealinnas Bagdadis välja erakorralise seisukorra pärast seda, kui šiiavaimulik Moqtada al-Sadri toetajad vallutasid tormijooksuga parlamendi, teatas siseministeerium.  

Rangete turvameetmetega Rohelises Tsoonis paiknevad Iraagi parlament, ministeeriumid ja välisriikide saatkonnad. 

USA saatkond teatas emaili vahendusel, et jälgib olukorda, kuid lükkas ümber raportid töötajate evakueerimisest, vahendab Bloomberg Business.

«Lähtuvalt Viini konventsioonist kaitsevad kõiki diplomaatilisi missioone riigi julgeolekujõud,» kirjutas saatkond. «Me oleme täiesti veendunud, et Iraagi julgeolekujõud täidavad oma kohustusi.» 

Tuhanded protestijad tungisid eile Rohelisse Tsooni ja rüüstasid parlamenti pärast esinduskogu suutmatust kiita heaks uusi ministreid. Iraagi siseministeeriumi teatel on tugevdatud turvameetmeid keskpanga ümber.

Iraagi peaminister Haider al-Abadi, kes on lubanud sunni ja kurdi vähemustele suuremat rolli šiiade poolt domineeritud valitsuses, kogeb vastuseisu katsetele asendada võtmerollides poliitikuid tehnokraatidega. Samuti kritiseeritakse teda teravalt suutmatuse eest tulla toime finantskriisiga ning tema valitsust süüdistatakse korruptsioonis.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles