Galerii: Türgi politsei ajab laiali maipüha meeleavaldusi

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Türgi politsei ajas täna Itanbulis laiali mitmeid loata meeleavaldusi ning võimud keelustasid ligipääsu linna keskel asuvale Taksimi väljakule, kuhu protestijad tavaliselt kogunevad. 

Istanbuli kuberneri kantselei teatel liigub täna linna tänavatel 24 500 Türgi julgeolekujõudude liiget.

Sajad töö- ja ametiühingute aktivistid osalesid võimude loa saanud protestil Istanbuli ääremail asuvas Bakırköy linnajaos.

Kurdimeelse Rahvademokraatliku Partei (HDP) liikmed soovisid korraldada Bakırköys oma meeleavaldust, kuid politsei ajas nad pisargaasiga laiali ja pidas kinni mitu inimest, ütles AFP fotograaf.

Politsei kasutas pisargaasi ja veekahureid ka Şişli linnajaos, kus protestijad üritasid marssida Taksimi väljakule. Riikliku uudisteagentuuri Anatolia andmeil peeti Şişlis ja kõrvalasuvas Beşiktaşis kinni 36 inimest, kes samuti üritasid marssida Taksimile.

Eraldiseisvas vahejuhtumis hukkus politseisõidukilt löögi saanud 57-aastane mees, kes üritas ületada Taksimi lähistel asuvat Tarlabaşı tänavat.

Pühapäeval toimuv maipüha leiab aset ajal, mil Türgit on raputanud mitmed terrorirünnakud, milles süüdistatakse islamiäärmuslasi ja kurdimässulisi.

Anatolia teatel pidas Türgi politsei kinni terrorirühmituse Islamiriik (ISIS) neli arvatavat liiget, kes väidetavalt tahtsid korraldada täna rünnakut Ankaras.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles