Kuuba poole asus teele esimene USA kruiisilaev

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Adonia.
Adonia. Foto: SCANPIX

Ühendriikidest asus pühapäeval esmakordselt pärast poolt sajandit Kuuba poole teele USA kruiisilaev, teatas kohalik meedia.

Ettevõtte Carnival alus Adonia alustas teed kohaliku aja järgi kell 16 õhtul ja selle pardal on umbes 700 reisijat. Laev peaks Havanna sadamasse jõudma esmaspäeva hommikul. Hiljem seilatakse Cienfuegose ja Santiago de Cuba linna.

Carnivali teatel kestab kruiis nädala ning need hakkavad toimuma kaks korda kuus. Nende eesmärgiks on edendada kultuurikümblust kahe riigi vahel pärast 2014. aasta detsembrit, mil Kuuba ja USA teatasid omavaheliste suhete taastamisest.

Reisi vältel kohtutakse erinevate kunstnike, muusikute ja ettevõtjatega ning võetakse tantsukursusi ja giidiga tuure.

USA ja Kuuba vahelise turismi ulatust piirab kehtiv USA kaubandusembargo, mille alusel saavad ühendriiklased minna Kuubale vaid kultuurilistel, akadeemilistel, spordi või usuga seotud eesmärkidel. Reisipileti hind on 1800-7000 dollarit  (1570-6110 eurot - toim) inimese kohta.

USA kruiisilaevade reisid Kuubale lõppesid 1959. aastal pärast Kuuba revolutsiooni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles