Leedu peaminister: valimiskaotuse puhul loobun erakonna juhtimisest

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Algirdas Butkevičius
Algirdas Butkevičius Foto: SCANPIX

Leedu peaminister Algirdas Butkevičius lubas, et kui sotsiaaldemokraadid valimistel lüüa saavad, astub ta erakonnajuhi kohalt tagasi.

«Kui valimised osutuvad ebaedukateks, mis demokraatlikus riigis iseenesest ju juhtuda võib, siis tuleb mul ilmselt erakonna esimehe kohaga hüvasti jätta,» ütles Butkevičius pärast erakonna kongressi ajakirjanikele.

Küsimusele, mida sotsiaaldemokraadid ebaedukate valimiste all silmas peavad, vastas ta: «Ebaedukad on need siis, kui me opositsiooni satume.»

Oma kongressikõnes ütles Butkevičius, et asudes valimisnimekirja etteotsa, võtab erakonna esimees enda peale kogu vastutuse.

Esinemises möönis ta, et võistlejad meelitavad valijaid üle, kuid lisas, et ei maksa maine vähenemise pärast meelt heita ning kutsus kaasvõitlejaid valimistel tarmukalt kaasa lööma.

«Leedu ühiskond on sotsiaaldemokraatide suhtes heatahtlik, kuid meil leiab aset mitmesuguseid protsesse. Viimased arvamusuuringud näitavad, et sotsiaaldemokraatide valijaid üritavad kaaperdada lisaks Tööparteile ning Korrale ja Õiglusele ka Maarahva ja Roheliste Liit,» märkis peaminister.

«Ma ei dramatiseeri olukorda viimaste küsitluste näitajate pärast. Hindan neid kui mõtlemapanevat märki. Tõeliseks hinnanguks on valimistulemused. Mind teeb praegu murelikuks sotsiaaldemokraatide loid olek, kui meil on mille üle uhkust tunda, kui tuleb näidata valitsuse tehtud tööd ja põhimõttekindlat seisukohta, eriti piirkonnaajakirjanduses või suhtlusvõrgustikes,» ütles Butkevičius.

Aprillis avaldas ajaleht Lietuvos Rytas arvamusküsitluse tulemused, mille kohaselt on sotsiaaldemokraatide ja Butkevičiuse maine tugevasti langenud.

Kui valimised toimuksid järgmisel pühapäeval, hääletaks sotsiaaldemokraatide poolt vaid 15,7 protsenti valijatest (märtsis oli neid 21,2 ja veebruaris 23 protsenti), näitas ettevõtte Vilmorus korraldatud küsitlus.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles