Galerii: Õhurünnakutes laastatud Aleppo

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Süüria põhjaosas Aleppos korraldasid valitsusväed nädalavahetusel uued õhurünnakud mässuliste käes olevate linnajagude pihta.

Süüria Inimõiguste Vaatluskeskuse väitel korraldasid režiimiväed 20 õhurünnakut, milles hukkus vähemalt kaks inimest. Teise opositsioonilise vaatlusorganisatsiooni sõnul hukkus rünnakutes üks inimene.

Aleppo on Süüria suurim linn ning kunagine ärikeskus. Viimase üheksa päeva jooksul on lahingutes linnas hukkunud ligi 250 inimest.

Süürias kehtib alates 27. veebruarist ametlikult relvarahu, ent viimaste nädalate sõjategevuse tõttu Aleppos ja selle ümbruses on nn vaenutegevuse peatamise režiim sisuliselt kokku varisenud.

Turvakaamera lindile jäi õhurünnaku hetk tabamuse saanud Aleppo haiglas.

Venemaa ei kavatse survestada Damaskust täitma Süüria opositsiooni nõudmist peatada sõjategevus Aleppo lähistel, sest režiimiväed võitlevad seal terroristidega, ütles Vene asevälisminister Gennadi Gatilov Interfaxile.

«Ei, me ei avalda mingit survet, sest tuleb mõista, et käib võitlus terroriohu vastu,» lausus Gatilov. «Olukord Aleppos jääb terroriohu vastase võitluse raamidesse.»

See ei sõltu tema sõnul mingil viisil Süüria rahukõnelustest, sest Viini kokkuleppeid ja relvarahudokumente kinnistav ÜRO Julgeolekunõukogu resolutsioon ütleb selgelt, et terrorismivastane võitlus jätkub, sõnas Vene asevälisminister.

Samuti öeldakse dokumendis selgelt, kes on vastased: need on ISIL, Al-Nusra Rinne ja teised Julgeolekunõukogu nimekirjadesse kantud terroriorganisatsioonid, lausus Gatilov.

ISIL on äärmusrühmituse Islamiriik teine nimekuju.

«Üritame praegu lisada neisse veel kaht: Jaish al-Islam ja Ahrar ash-Sham,» ütles Vene välisministri asetäitja.

Süüria opositsiooni Läbirääkimiste Ülemkomitee (HNC) on nõudnud sõjategevuse peatamist Aleppo lähistel, hoiatades vastasel juhul kõneluste katkemise eest.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles