NATO hävitajad saatsid Vene lennukeid Läänemere kohal viiel korral

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vahejuhtum 12. aprillil kui Vene hävitajad Su-24 lendasid üle USA sõjalaeva USS Donald Cook.
Vahejuhtum 12. aprillil kui Vene hävitajad Su-24 lendasid üle USA sõjalaeva USS Donald Cook. Foto: SCANPIX

Eelmisel nädalal tõusid Balti riikides õhuturbemissioonil viibivad NATO hävitajad viis korda õhku, et saata Läänemere kohal rahvusvahelises õhuruumis lendavaid Venemaa sõjalennukeid, teatasid täna Leedu relvajõud.

26. aprillil tõusid Šiauliais asuvad hävitajad õhku, et tuvastada Kaliningradi oblastist õhku tõusnud Venemaa lennukit. Hävitaja Su-27 lendas esitamata lennuplaani ja väljalülitatud transponderiga ega pidanud sidet lennujuhtimiskeskusega.

27. aprillil lendasid NATO hävitajad saatma Kaliningradist tulnud mereluureks ja allveelaevade hävitamiseks määratud Il-38-t. See lennuk lendas esitatud lennuplaani kohaselt ja pidas sidet lennujuhtimiskeskusega, kuid liikus väljalülitatud transponderiga.

28. aprillil tõusid alliansi sõjalennukid õhku kaks korda - esimesel korral tuvastama transpordilennukit IL-18, mis tuli Kaliningradi oblastist lennuplaani esitamata, väljalülitatud transponderiga ega pidanud sidet lennujuhtimiskeskusega. Teisel korral tuli saata Kaliningraidi oblastist Venemaale suundunud Il-38-t, mis lendas esitatud lennuplaani kohaselt ja pidas sidet lennujuhtimiskeskusega, kuid väljalülitatud transponderiga.

29. aprillil saadeti Kaliningradist Venemaale lendavat Il-20, mis samuti lendas esitatud lennuplaani kohaselt ja pidas sidet lennujuhtimiskeskusega, kui väljalülitatud transponderiga.

NATO õhuturbemissioon paikneb Leedus ja Eestis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles