Volgogradis võeti kinni terroriakti kavandamises kahtlustatav tšetšeenitar

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
OMONlased Moskvas
OMONlased Moskvas Foto: SCANPIX

Volgogradis võeti kinni tšetšeenitar, keda kahtlustatakse terroriakti võimalikus ettevalmistamises  Moskvas.

«Kolmapäeval (eile, PM) võeti Volgogradis kinni 24-aastane Tšetšeeni Vabariigist pärit naine, keda kahtlustatakse seotuses lõhkeaine illegaalses omamisega,» rääkis korrakaitsejõudude allikas Interfaxile.

Tema sõnul toimetatakse naine täna Moskvasse ja esialgsete oletuste järgi võib ta olla seotud plahvatuse ettevalmistamisega Moskvas.

Interfax pole sellele informatsioonile praegu ametlikku kinnitust saanud.

Varem on saanud teatavaks, et 31. detsembril kella 21.30 paiku purustas plahvatus Moskvast kagusse jääva spordiklubi territooriumil ühe 80-ruutmeetrise üldpinnaga maja.

Korrakaitsejõudude allikas rääkis agentuurile, et tegemist oli omavalmistatud lõhkeseadeldisega. «Õnneliku juhuse tõttu ei saanud keegi peale naise enda kannatada,» ütles ta.

Plahvatuse piirkonnast leiti inimese jäänused. Uurijad tegid kindlaks, et tegemist oli naisega, kelle mees kuulub illegaalsesse relvastatud rühmitusse Põhja-Kaukaasias.

«Praeguse seisuga on mees võetud vahi alla ja viibib Pjatigorskis. Tema abikaasa sõitis Moskvasse. Pole välistatud, et tema eesmärgiks oli plahvatuse korraldamine,» rääkis Interfaxi allikas.

Just Volgogradis tabatud naise nimele oli üüritud aga spordiklubi territooriumil asuv külalistemaja. Oletuste järgi püüti maja rentimisega kinnisel alal vältida korrakaitsejõudude liigset tähelepanu ja valmistada ette plahvatust.

Portaali Life News andmetel on kinni peetud tšetšeenitariks Zeinat Sujunova, kes lahkus majakese juurest veidi enne plahvatust. Mõningatel andmetel ulatus lõhkeseadeldise trotüülekvivalent seitsme kilogrammini.

Ajalehe Komsomolskaja Pravda väitel ei kavatsenud terroristid õhkida külalistemaja, plahvatus leidis aset omavalmistatud pommi hooletu käsitsemise tõttu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles