Tööstusspionaažihirmus Renault vallandas kolm tippjuhti

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Renault Dezir'i valuvelg
Renault Dezir'i valuvelg Foto: SCANPIX

Prantsuse autotootjas Renault uuritakse laiaulatuslikku tööstusspionaažilainet, firma lõpetas töösuhte kolme juhtivtöötajaga.

Renault teatas täna, et firma vastu suunatud tööstusspionaaž kujutab endast tõsist ohtu Prantsuse autotootja «strateegilistele varadele», vahendas AFP.

Firma kahtluste järgi lekitasid kolm mänedžeri elektriautosid puudutavaid saladusi. Renault’ on otsustanud tulevikus panustada elektriautodesse ja sel aastal võib oodata koguni kahte uut mudelit.

Asepresident Christian Husson rääkis AFP-le, et otsus võeti vastu selleks, et kaitsta firma strateegilisi, intellektuaalseid ja tehnoloogilisi varasid. «Renault’ jaoks on tegemist väga tõsise intsidendiga, mis puudutab firmas strateegilisel kohal töötavaid inimesi,» lisas Husson.

Mitu kuud kestnud uurimine tegi kindlaks, et nende kolme inimese tegevus on vastuolus Renault’ eetikaga, kinnitas asepresident.

Renault pressiesindaja rääkis üleeile AFP-le, et järelevalvekomiteeni jõudis eetilisel tasandil puhkenud häire 2010. aasta augusti lõpus. Sellele järgnenud uurimine viis kolme mänedžerini, lisas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles