Video: Ameerika kotkapaar toidab oma poegi kassilihaga

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Kuvatõmmis videost

Ameerika loomasõprades tekitas tülgastust populaarne veebis edastatav Kotkakaamera, mis toob vaatajateni otseajas valgepea-merikotka paari igapäevaelu. 

Eelmisel nädalal jälgis publik parajasti, kuidas Pennsylvania osariigis elutsev kotkapaar oma tibudele toitu varus. Alles mõne aja pärast taipasid nad, et lindude toit on õõvastava iseloomuga: nad olid toonud oma järelkasvule järamiseks surnud kassi.

Vaatajad muretsesid, et kotkad tapsipoed kassi ise. Ekspertide sõnul ei pidanud linnud siiski lemmikloomale jahti, vaid viimane oli surnud juba enne. «Raske öelda, kust nad ta leidsid. Võib-olla oli ta jäänud auto alla või juhtunud temaga mõni muu õnnetus,» kommenteeris veebiülekannet edastava ühenduse ASWP juhtivdirektor ASWP.

Samuti rõhutas ta, et kuigi inimesed armastavad kasse, siis looduse puhul moraalsed mõõdupuud ei kehti. «Kuigi paljud võivad kirtsutada selle peale nina, toovad kotkad iga päev mitu korda pesasse oravaid, küülikuid, kalu ja muid loomi,» kirjutas Facebookis ASWP kõneisik Rachel Handel. Tema sõnul pole võimalik ka veenduda, kas kass oli kodune või metsik.

Jälgi kotkaste einet allpoolasuvast videost. Hoiatus – sisaldab nõrganärvilistele häirivat materjali.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles