Hiina politsei hakkab Itaalia linnatänavail korda looma

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: AP/Scanpix

Itaalia välisministeerium teatas, et Hiina politsei saadab oma korrakaitsjad Itaaliasse, kus nad hakkavad koos kohalike kolleegidega Rooma ja Milano tänavatel patrullima. Eesmärgiks on, et hiinlastest turistid tunneksid end võõras linnas turvalisemalt.

Tegemist on esimese omalaadse eksperimendiga Euroopas. Neli hiinlasest politseinikku said Pekingis itaallaste käest väljaõppe, kuid nad kannavad samu vorme, mis koduski – et kaasmaalased nad paremini ära tunneks. Hiina rahvusvahelise koostööbüroo direktori Liao Jinrongi sõnul saabub igal aastal Itaaliasse rohkem kui kolm miljonit hiinlasest reisijat.

«Teenus planeeriti Hiina turiste silmas pidades ning kui see töötab hästi, võime kaaluda ka teisi koostöövorme – võttes arvesse hiinlaste kogukondi meie riigis,» lausus Itaalia siseminister Angelino Alfano.

Liao Jinrong ütles, et hiinlastest politseinike lähetamine on ajalooline moment ning meenutas, et see oli just Veneetsiast pärit kaupmees ja rändur Marco Polo, kes kaardistas 700 aasta eest esimesena teekkonna Itaalia ja Hiina vahel. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles