Sudaan: turistirühma röövijad lasti maha

Jürgen Tamme
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sudaani Vabastusarmee (SLA) võitlejad.
Sudaani Vabastusarmee (SLA) võitlejad. Foto: AFP / Scanpix

Sudaani ametivõimude kinnitusel tapsid riigi julgeolekujõud eile kuus isikut, kes röövisid 11 Euroopa turisti ja nende kaheksa egiptlasest saatjat. Pantvange pole siiani õnnestunud vabastada.


Tulevahetuses Sudaani sõjaväelaste ja röövlite vahel hukkus kuus kurjategijat, lisaks vahistati veel kaks isikut. Egiptuse uudisteagentuuri MENA andmetel sai vigastada ka üks sõdur, vahendas AFP.

Pantvange operatsiooni käigus vabastada siiski ei õnnestunud, sest ametivõimude kinnitusel on nad viidud Tšaadis asuvasse Sudaani Vabastusarmee SLA sõjaväebaasi.

Turistid, kelle seas on viis itaallast ja sakslast, üks rumeenlane ja neid saatnud kaheksa egiptlast, olid Egiptuse lõunaosas kõrbesafaril, kui relvastatud maskides mehed nad 19. septembril kinni võtsid ja pantvangidena Sudaani viisid.

Siiani pole teada aga kurjategijate rahvus, sest erinevate andmete kohaselt võisid nad olla nii Sudaani, Egiptuse, Liibüa, Tšaadi kui ka Djibouti päritolu.

Politseijõudude andmetel on kurjategijad pärit aga Darfuri mässuliste SLA rakukesest Unity. Londonis resideeruv SLA pressiesindaja lükkas aga tagasi kuuldused, nagu oleks just nende võitlejad turistide röövimises osalenud.

Egiptuse julgeolekutöötaja kinnitusel on Saksamaa kriisimeeskonna läbirääkijad saavutanud kurjategijatega esialgse kokkuleppe, kuid läbirääkimised detailide osas veel jätkuvad.

Julgeolekuallikate teatel nõuavad röövijad pantvangide vabastamise eest kuue miljoni euro (ligi 94 miljonit Eesti krooni) suurust lunaraha. Saksamaa esindajad ei soovinud läbirääkimiste üksikasju kommenteerida.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles