Süüdistus: Ameerika politsei rebis mosleminaiselt tema hidžaabi (2)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: AP/Scanpix

Ameerika Ühendriikides Californias kaebas moslemist naine kohaliku politsei kohtusse, süüdistades korrakaitsjaid tema pearäti vägivaldses eemaldamises. 

Long Beachi linna ja selle politseijaoskonna vastu esitatud hagi järgi andsid eelmise aasta mai hakul kaks liikluspolitseinikku Kirsty Powelli nimelisele naisele ja tema abikaasale peatumismärguande. Naine võeti vahi alla kahe kehtiva kohtuorderi põhjal. Neist üks puudutas identiteedipettust ja teine 2002. aastal aset leidnud poevargust.

Mustanahaline Powell väidab, et kui teda jaoskonnas menetleti, rebis üks korrakaitsjaist teiste meespolitseinike ja kinnipeetavate silme all temalt pearäti. Ohvitser olevat lausunud, et Powell «ei tohi kanda hidžaabi» ja et politseinikud «tohivad naisi puudutada».

Kohtutoimiku järgi kannatas Powell vahejuhtumi tõttu – ning kannatab siiani –  erakordse häbi, alanduse, vaimse ängistuse ja emotsionaalse häirituse all.

«Viis, mil moel Los Angelese politseiohvitserid Powelli kohtlesid, oli lihtsalt jõudemonstratsioon värvilise naise üle, kes oli võimetu end kaitsma,» lausus Ameerika-Islami Suhete Nõukogu Los Angelse osakonna advokaat Yalda Satar. «See on järjekordne näide tüüpilisest diskrimineerimisest, mis saab osaks hidžaabi kandvatele naistele,» lisas ta.

Los Angelese ja San Francisco politsei on sattunud hiljuti rassismiga seotud skandaalide keerisesse. Pühapäeval astus tagasi jaoskonna vanemametnik, kui avalikkuses tekitasid meelepaha tema neli aastat tagasi saadetud moslemeid pilkavad elektronkirjad. San Franciscos on lahkunud töölt mitmed korrakaitsjad, kes vahetasid omavahel rassistlikke tekstisõnumeid. 

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles