Austraalia põgenikelaagris pani järjekordne pagulane ennast põlema

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Austraalia immigratsioonipoliitika vastu protestija
Austraalia immigratsioonipoliitika vastu protestija Foto: SCANPIX

Austraalia offshore põgenikelaagris pani ennast põlema 21-aastane Somaalia päritolu naine. 

Sündmus leidis aset vähem kui nädal peale tema sunniviisilist tagasisaatmist Nauru saareriigil asuvasse asüülitaotlejate kinnipidamisasutusse, vahendab CNN.

Naine, kelle nimi on põgenikeadvokaatide sõnul Hodan Yasin, on kriitilises seisundis. Yasin toimetati ravi saamiseks Naurult Austraaliasse haiglasse.

Sündmus leidis aset vaid mõned päevad peale seda, kui üks samas kinnipidamisasutuses elanud mees ennast ÜRO ametnike sealoleku ajal põlema süütas ja peale seda kaks päeva hiljem, läinud pühapäeval, haiglas saadud vigastustesse suri.

Kriitikute sõnul väljendub teos põgenike meeleheide, mis on tekkinud Austraalia vastuolulistes immigratsioonitingimustes elades.

Paatidega Austraalia rannikule saabuvatele asüülitaotlejatele öeldakse, et nad ei hakka kunagi riigis elama. Sealt saadetakse nad edasi kõrvalistesse menetlusasutustesse, mis asuvad vaikse ookeani saareriikides Naurul ja Paapua Uus-Guineas.  

Sajad inimesed, sealhulgas ka lapsed on sellistes kinnipidamisasutustes elanud mitmeid kuid ja isegi aastaid. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles