Merkel toetab Prantsuse paremäärmuslaste pidurdamist

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Saksa kantsler Angela Merkel.
Saksa kantsler Angela Merkel. Foto: SCANPIX

Saksa kantsler Angela Merkel üritab aidata pidurdada Prantsuse paremäärmusliku Rahvusrinde (FN) tõusu ajal, mil paremparteide populaarsus on kogu Euroopas tõusuteel.

«Ma üritan omalt poolt panustada selle nimel, et teised poliitilised jõud oleks tugevamad kui Rahvusrinne,» sõnas ta Berliini Prantsuse keskkoolis peetud kõnes.

Paremäärmusluse kasv on nähtus, millega «tuleb tegelda», sõnas kantsler, kes võtab Prantsuse sisepoliitika suhtes sõna harva.

«Me näeme, et on poliitilisi jõude, kellel on Euroopa suhtes väga negatiivne retoorika,» ütles ta, viidates Saksa parempoolsele erakonnale Alternatiiv Saksamaale (AfD).

«Me peame tagama, et Euroopa on projekt, mida inimesed mõistavad,» sõnas ta. Kõige tähtsam sõnum on, et «Euroopaga on parem kui ilma Euroopata», rõhutas Merkel.

AfD on Saksa populaarsuselt kolmas erakond, selgus hiljutisest küsitlusest ning on sarnaselt FN-ile Euroopa Liidu vastane.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles