Abu Sayyafi pantvangid edastasid ellujäämise nimel videopalve

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Abu Sayyaf, Jordaania 
džihaadirühmituse juht rääkimas kuulajatega
Abu Sayyaf, Jordaania džihaadirühmituse juht rääkimas kuulajatega Foto: SCANPIX

Kolm pantvangi, keda hoitakse islamistliku rühmituse poolt Filipiinidel, on edastanud oma valitsustele video, kus nad anuvad, et ametnikud nõustuksid röövijate nõudmistega, vahendab BBC. 

Kanadalane, norralane ja filipiinlane, keda hoitakse islamiäärmusrühmituse Abu Sayyafi poolt vangistuses nägid eelmisel nädalal oma kaaslase, kanadalase John Ridsdeli, pea maha raiumist.

Videos ütlevad pantvangid, et kui rühmituse nõudmistega ei nõustuta ootab neid sama saatus.

Filipiinide ja Kanada valitsus on öelnud, et nad ei tee röövijatega koostööd ja lunarahanõudele järgi ei anta. Siiski on Filipiinidel äärmusrühmituse vastu alustatud sõjalist operatsiooni.

Ridsdel rööviti Davalo linna lähedal asuvast sadamast eelmise aasta septembris koos teise kanadalase Robert Halliga, tema filipiinlasest partneri Marites Flori ja norralase Kjartan Sekkingstadiga

Nad transporditi Abu Sayyafi kindlusesse kõrvalisel Jolo saarel. Seal hukati 25. aprillil peale lunarahanõude tähtaja möödumist Ridsdel. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles