London võib saada moslemist linnapea (3)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sadiq Khan.
Sadiq Khan. Foto: AFP/SCANPIX

Briti opositsiooniliste leiboristide kandidaat Sadiq Khan juhib neljapäevaste Londoni linnapeavalimiste eel suure edumaaga, mis tähendab, et temast võib saada esimene Euroopa Liidu liikmesriigi moslemist linnapea.

Mõlemad kolmapäeval avaldatud arvamusküsitluste tulemused näitasid, et Khan juhib inetuks kiskunud kampaania järel vastaskandidaadi, peaminister David Cameroni konservatiivide multimiljonärist liikme Zac Goldsmithi ees 14 protsendipunktiga.

Goldsmith tegi kolmapäeva varahommikul lõpuponnistuse, kohtudes Billingsgate'i kalaturul kaupmeestega ja aitas Kensingtonis piima laiali vedada.

Khan on püüdnud distantseeruda leiboristide antisemitismiskandaalist ja tõrjuda Goldsmithi süüdistusi, et ta ei ole islamiäärmuslasi hukka mõistnud.

Praeguse konservatiivist linnapea Boris Johnsoni kohale kandideerib veel kümme inimest, kuid ühelgi neist ei ole võiduvõimalusi.

Ajalehes Evening Standard avaldatud arvamusküsitluse tulemused annavad Khanile 35- ja Goldsmithile 26-protsendilise toetuse. Kui arvestada ka vastanute teist eelistust, kasvab Khani edumaa 56 protsendini Goldsmithi 44 protsendi vastu.

Juhtivad kandidaadid on väga erineva taustaga. Khan (45) on Pakistani immigrandist bussijuhi poeg, kes kasvas üles sotsiaalmajas ja töötas inimõigusadvokaadina, enne kui valitsusliikmeks sai.

Goldsmith (41) seevastu on miljardärist ärimehe ja rahandustegelase poeg, konservatiivist parlamendiliige ja keskkonnakaitsja.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles