Trump on nüüdsest valmis kampaaniaannetusi vastu võtma

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Donald Trump
Donald Trump Foto: SCANPIX

USA vabariiklaste presidendikandidaadiks pürgiv miljardärist ärimees Donald Trump ütles kolmapäeval, et on pärast põhivastase Ted Cruzi lahkumist valmis rohkem poliitilisi annetusi vastu võtma.

Trump kogus Indiana osariigi eelvalimistel 53,3 protsenti häältest Texase senaatori Ted Cruzi 36,6 ja Ohio kuberneri John Kasichi 7,6 protsendi vastu.

Cruz teatas lüüasaamise järel, et peatab oma kampaania. Vabariiklaste parteijuht Reince Priebus kuulutas seepeale, et pärast Cruzi kõrvaleastumist on Trump eeldatav presidendikandidaat.

Kasich võistlemast ei loobu. Tema kampaaniameeskond ütles kolmapäeval Facebookis, et Indiana «valimistulemused ei muuda kuberner Kasichi kampaaniaplaane».

Kasich on võitnud vaid ühed eelvalimised - koduosariigis Ohios, ning jääb Trumpile alla ligi 900 delegaadiga.

Trump ütles telekanali ABC saates «Good Morning America», et hakkab tõenäoliselt seaduslikes piirides «väikseid annetusi» vastu võtma, kuid rahastab põhiosas oma kampaaniat ka edaspidi ise.

«Ma ei taha, et kellelgi oleks minu üle suur mõju,» sõnas ta.

Trump räägib toetajatele sageli, et rahastab kampaaniat omast taskust, ehkki on juba mitu kuud väiksemaid annetusi vastu võtnud. Enda sõnul on ta praeguseks kulutanud umbes 44 miljonit dollarit isiklikku raha.

Kampaania jätkamiseks läheb aga vaja palju rohkem. Valimiste hinnaks kujuneb arvatavasti umbes miljard dollarit.

Trump väljendas telesaates veendumust, et «suudab ühendada suure osa» Vabariiklikust Parteist, kuigi mõnede vabariiklastest kriitikute toetust ta oma sõnul ei tahagi.

Nüüd, kus partei presidendi nominatsioon on peaaegu kindel, kavatseb Trump «minna poliitilist teed» - valida asepresidendikandidaati.

Sel ametikohal eelistab ta inimest, kes suudab aidata tal seadusi läbi suruda, sest Trumpi enda sõnul on tal ärikogemusi küllaga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles