Venemaa hoiatab NATO-t vastumeetmete eest (7)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: AP/Scanpix

Venemaa on sunnitud võtma tarvitusele vastumeetmed, kui Poolasse ja Baltimaadesse paigutatakse neli NATO pataljoni lisaks, ütles kolmapäeval Vene välisministeeriumi Euroopa koostöö osakonna direktor Andrei Kelin Interfaxile.

«See on väga ohtlik sõjajõu suurendamine piisavalt lähedal meie piirile,» sõnas diplomaat.

«Kardan, et see nõuab vastumeetmeid, millest räägib kaitseministeerium,» märkis Kelin, kommenteerides teadet, et USA ja selle NATO liitlased arutavad nelja lisapataljoni paigutamist Poola ja Baltimaadesse.

Diplomaadi sõnutsi «on sellist sammu NATO-Vene lepingu rikkumiseks veel vara pidada, seda enam, et natolased ise väidavad, et ei kavatse seda lepingut rikkuda.»

«Kuid ütleksin, et see on vastuolus sõjalise talitsetuse lubadustega, mille NATO selle lepinguga võttis,» sõnas Kelin.

Teatavasti ütles USA kaitseminister Ashton Carter teda Saksamaal saatnud ajakirjanikele, et kaalub alliansi lisajõudude paigutamist Ida-Euroopasse.

Eeldatavalt suureneb NATO sõjaväelaste arv Ida-Euroopas 4000 meheni. Kaks pataljoni saadab USA, kaks Saksamaa ja Suurbritannia.

Kommentaarid (7)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles