Venemaa: paigutame diviise oma alal, kuhu tahame (6)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viktor Ozerov.
Viktor Ozerov. Foto: ITAR-TASS/ScanPix

Kolme uut diviisi luues ei riku Venemaa mingeid rahvusvahelisi lepinguid, ütles parlamendi ülemkoja föderatsiooninõukogu kaitsekomisjoni esimees Viktor Ozerov.

«Meil ei ole selles osas enam rahvusvahelisi kohustusi –  osaluse Euroopa tavarelvastuse piiramise lepingus me peatasime, ja oma alale, Venemaale võime paigutada oma relvajõude nagu õigeks peame,» vastas Ozerov Interfaxi vastavasisulisele küsimusele.

Vene kaitseminister Sergei Šoigu ütles varem, et Venemaa moodustab vastumeetmena NATO üksuste paigutamisele Vene piiri lähedale enne aasta lõppu Lääne sõjaväeringkonnas kaks ja Lõuna sõjaväeringkonnas ühe uue diviisi.

Ozerov märkis, et jutt on olemasolevate vägede ümberpaigutamisega praeguse arvukuse ja rahastamise raames.

«Me ei suurenda oma relvajõudude suurust, me lihtsalt paigutame need oma alal sinna, kuhu tahame,» ütles Ozerov.

2007. aasta aprillis teatas Venemaa võimalikust moratooriumist osalemisele Euroopa tavarelvastuse piiramise lepingus, põhjendades seda USA õhukilbi paigutamisega Tšehhi ja Poola ning sellega, et mõni NATO liige ei liitunud selle lepinguga ja teised ei ratifitseerinud ega täitnud selle nõudmisi.

10. märtsil loobus Venemaa lepingust lõplikult ning rõhutas, et see on oma aja ära elanud.

Kommentaarid (6)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles