Läti kaebas Vene telekanali üle Briti kommunikatsioonibüroole

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Läti meedia üle järelevalvet teostav elektroonilise meedia nõukogu (NEPLP) teatas Briti ringhäälingu järelevalveorganile võimalikest rikkumistest Suurbritannia jurisdiktsioonile alluva Vene telekanali NTV Mir saates, mida saab vaadata ka Lätis.

NEPLP vaatluskeskus ütles, et 20. aprilli saates Mesto Vstretši arutati natsismi võimaliku taassünni üle Euroopas ning nimetati Läti parlamendi spiikrit Ināra Mūrniecet paremäärmuslike vaadete ja Venemaasse negatiivse suhtumise tõttu neonatsiks.

«Selles kallutatud loos väideti, et Mūrniece viis 16. märtsil (Läti leegionäride päeval) lilli Läti natside haudadele,» ütles NEPLP.

Saates näidatud lõik oli filmitud hoopis 2015. aasta 13. veebruaril Kiievis, kus Mūrniece asetas koos teiste Läti ametliku delegatsiooni liikmetega lilli Vabadusväljakul ehk Maidan Nezaležnostil, ütles meedianõukogu.

Seega edastas NTV Mir kallutatud ja moonutatud informatsiooni, mis on nii Läti seadustega kui Briti kommunikatsioonibüroo ringhäälingukoodeksiga keelatud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles