Aleppos jõustunud relvarahu esialgu peab

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Viimastel nädalatel sõjatandriks muutunud Aleppos hakkas täna kehtima 48-tunnine relvarahu ning esialgu tundub, et lepe peab.

President Bashar al-Assadi režiim ja mässulised andsid järele diplomaatilisele survele ning nõustusid USA ja Venemaa üleskutsega kehtestada kahepäevane relvarahu alates kella ühest neljapäeva hommikul.

Relvarahu kestab reede südaööni.

Kaks nädalat kestnud sõjategevusest kurnatud linnaelanikud julgesid neljapäeval tänavatele tulla.

AFP korrespondent Aleppos ütles neljapäeva varahommikul, et esialgu märke uutest õhurünnakutest ei ole.

Linnaelanikud ilmusid tänavatele, poed avasid uksed ja kauplemine läks käima turgudel, millest ühel oli 24. aprillil õhurünnakus hukkunud 12 inimest.

Vabaühendus Süüria Inimõiguste Vaatluskeskus kinnitas, et pommirünnakuid ei ole Aleppos tehtud, ehkki mõni minut enne relvarahu kehtimahakkamist sai linna lääneosas üks inimene mässuliste mürsurünnakus surma.

Aleppos on alates 22. aprillist valitsusvägede ja mässuliste rünnakutes surma saanud üle 280 tsiviilelaniku. Režiimiväed tegid õhurünnakuid opositsiooni käes olevale linna idaosale, mässulised vastasid raketirünnakutega lääneossa, mis on valitsusvägede valduses.

Sõjategevus seadis ohtu 27. veebruari relvarahuleppe ja rahukõnelused Süüria konfliktile lahenduse leidmiseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles