Trumpi deportatsiooni plaan mõjuks rängalt USA majandusele (2)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Donald Trumpi lubadus koguda kokku ja saata maalt välja kõik Ühendriikide dokumenteerimata immigrandid võib kahandada riigi SKT-d 2 protsendi võrra, selgub American Action Networki avaldatavast uuringust.

Uuringust selgub järjekordne muretsemapanev tõsiasi Vabariiklaste presidendikandidaadi poliitika kohta, mille eelmised avaldused on olnud näiteks USA-Mehhiko piirile müüri ehitamine ja rahvusvaheliste kaubanduslepete nurjamine, vahendab Reuters.

Umbes 6,8 miljonit enam kui 11 miljonist Ameerika Ühendriikides elavast immigrandist käivad valitsuse statistika järgi tööl. Nende tööturult eemaldamine tähendaks 381,5 kuni 623,2 miljardi dollari suurust vähenemist erasektorist saadavas tulus, sõnas Washingtonis baseeruv mittetulundusühing.

Uuringust selgub veel, et nende inimeste tööturult eemaldamine tähendaks miljonite töökohtade tühjaksjäämist, kuna legaalne tööjõud poleks nõus neid kohti täitma. Kõige suurem on dokumenteerimata tööjõu hulk põllumajandus-, ehitus- ja teenindussektoris.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles