Abe: Brexit vähendaks Suurbritannia atraktiivsust Jaapani firmadele

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Briti peaminister David Cameron ja Jaapani peaminister Shinzo Abe.
Briti peaminister David Cameron ja Jaapani peaminister Shinzo Abe. Foto: AFP/SCANPIX

Jaapani peaminister Shinzo Abe hoiatas neljapäeval, et Suurbritannia muutuks Euroopa Liidust lahkumise korral mõningate Jaapani firmade jaoks «vähem atraktiivseks».

«Lahkumise poolt hääletamise tagajärjel muutuks Suurbritannia vähem atraktiivsemaks Jaapani investorite jaoks,» ütles Abe pärast kohtumist oma Briti ametivenna David Cameroniga Londonis.

«Ühendkuningriigis tegutseb umbes 1000 Jaapani ettevõtet, mis pakuvad tööd 140 000 inimesele. Mitmed Jaapani firmad alustavad Suurbritannias tööd, kuna Ühendkuningriik on väravaks EL-i,» sõnas Jaapani peaminister.

Kokku ulatusid Jaapani investeeringud Suurbritannias 2014. aasta lõpu seisuga 48 miljardi euroni, ütles Cameron. Eriti tähtis on Jaapani firmade roll Briti autotööstuses.

«Jaapan on väga tähtis riik Ühendkuningriigi jõukuse tagamiseks,» sõnas Cameron. Abe väitel on brittide jäämine EL-i parem «tervele maailmale».

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles