Austria presidendikandidaat pehmendas migratsioonivastast sõnumit

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Austria presidendikandidaat Norbert Hofer.
Austria presidendikandidaat Norbert Hofer. Foto: AP/Scanpix

Austria presidendivalimiste esimese vooru ülekaalukalt võitnud paremäärmusliku Vabaduspartei (FPÖ) kandidaat Norbert Hofer pehmendas neljapäeval oma migratsioonivastast sõnumit.

Hofer määrab riigipeaks saades kantsleriks võimuloleva Sotsiaaldemokraatliku Partei (SPÖ) kandidaadi, ütles ta uudisteagentuurile APA antud intervjuus.

Samuti kinnitas Hofer soovi, et Austria jääks Euroopa Liidu liikmeks.

Hofer võidab enamike prognooside järgi ka 22. mail toimuva presidendivalimiste teise vooru, kus tema vastaskandidaadiks on Roheliste parteisse kuuluv, kuid valimistel üksikkandidaadina osalev Alexander Van der Bellen.

«Ma arvan, et kui me teeme, mis suudame, siis on võimalik juba Austrias olevate inimeste integreerimine,» sõnas favoriit intervjuus.

Austrias on asüüli taotlenud umbes 90 000 migranti, mis moodustab umbes ühe protsendi Austria rahvaarvust. Hoferi väitel pole peaaegu «mitte ükski EL-i riik» andnud sama suurt panust kui Austria.

«Samas kui me võtame vastu veel 90 000 ja siis veel 90 000, ei saa me sellega hakkama,» rõhutas ta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles